Το αποξηραμένο εστραγκόν δεν είναι τόσο ισχυρό όσο τα φρέσκα φύλλα του φυτού, έχει όμως ένα γλυκό άρωμα με νότες από εσπεριδοειδή και γλυκάνισο ή μάραθο.
Το αποξηραμένο εστραγκόν ενισχύει τη γεύση των ψαριών και των πουλερικών, ειδικά όταν πρόκειται να σιγομαγειρευτούν στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Είναι επίσης ταιριαστό με αυγά και σάλτσες με κρέμα γάλακτος που συνοδεύουν κρέας ή ψάρι. Το εστραγκον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαρινάδες, αλλά και σε σούπες λαχανικών ή σε ψητά λαχανικά όπως κολοκυθάκια, ντομάτες, αγκινάρες και μανιτάρια. Το εστραγκόν είναι απαραίτητο συστατικό για την κρεμώδη σάλτσα Béarnaise, η οποία συνοδεύει συνήθως μπριζόλες, αυγά και λαχανικά.