Μπαχαρικά
Κακουλέ
ΚΩΔΙΚΟΣ: NUT-0200
Διαθεσιμότητα:
Διαθέσιμο
60,00 €
5,40 €
Τιμή / Κιλού: 54,00 €
Παράδοση
3-5 εργάσιμες μέρες
Δωρεάν μεταφορικά
για αγορές άνω των 50€
Το γνήσιο ή πράσινο κάρδαμο χρησιμοποιείται ως καρύκευμα σε γλυκά και αλμυρά πιάτα. Στην Ινδία, αποτελεί βασικό συστατικό για τις σκόνες curry, τα διάφορα masalas, τα αρωματισμένα πιλάφια και για μια παραδοσιακή ινδική πουτίνγκα ρυζιού που ονομάζεται "kheer". Το κάρδαμο είναι επίσης ένα βασικό συστατικό για το ινδικό κοτόπουλο κόρμα που συνοδεύεται από μια κρεμώδη σάλτσα. Το πράσινο κάρδαμο χρησιμοποιείται επίσης ως συστατικό στα μίγματα μπαχαρικών της Συρίας και του Λίβανου, στο Αιθιοπικό berbere, στα ταϊλανδέζικα currys και στα μασάλας του Νεπάλ. Το πράσινο κάρδαμο είναι επίσης βασικό αρωματικό για τον αραβικό καφέ, όπου χρησιμοποιείται ολόκληρο στο βράσιμο του κάφε ή ακόμη και αλεσμένο μαζί με τους κόκκους καφέ. Στην Ινδία χρησιμοποιείται για να προσθέσει ένα μοναδικό, διεισδυτικό άρωμα στο τσάι. Το κάρδαμο σε σκόνη προστίθεται επίσης σε αρτοσκευάσματα, παγωτά, κέικ, ψητά μήλα και ψωμιά. Στη Σκανδιναβία, το κάρδαμο χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, για γλυκά κουλουράκια και γλυκές ζύμες. Στην Ελλάδα το πράσινο κάρδαμο ή αλλιώς κακουλέ, χρησιμοποιείται στα τσουρέκια και τη βασιλόπιτα μαζί με μαχλέπι και μαστίχα Χίου.